Meny

Takk for at du måker og strør

Det er blitt vinter i Telemark og mer vinter er det meldt de nærmeste dagene. På vinterføre kan jobben til renovatørene være ekstra utfordrende. Vær og føreforhold kan variere, både fra dag til dag og fra sted til sted.

Det er også viktig å plassere beholderne slik at de ikke er til hinder for brøytebilene og til hinder for snø som må legges opp.

Når det snør eller har snødd er det viktig at avfallsbeholderne er måkt helt frem og at beholderlokkene er frie for snø og ikke sitter fast. Måk derfor hele veien fra der renovasjonsbilen stopper og frem til beholderne dine. Viser til § 2-3 i Forskrift for husholdningsavfall, Bø, Hjartdal, Notodden og Sauherad kommuner, Telemark som er kommunens avtale med abonnentene.

Når det er isete og glatt er det viktig å sikre at området fra veien og bort til avfallsbeholderne er trygg. For å sikre dette må du strø området frem til beholderne dine.

Det er viktig å passe på at forholdene er trygge og tilrettelagte slik at renovatøren kan gjøre jobben sin. Dersom det ikke er tilrettelagt risikerer du at avfallet ikke blir hentet. Da vil avfallet bli hentet neste gang det er avfallshenting av samme type avfall. Dette variere fra 2 til 6 uker avhengig av avfallstypen som ikke ble hentet.

Takk for at du hjelper renovatøren med en sikker og trygg arbeidsdag.

Hopp rett ned til innholdet