Meny

Slik gjør du med batterier

Har du brukte batterier liggende i skuffer eller skap?

Disse kan ta fyr!

Når du oppbevarer, sorterer og kaster brukte batterier på en riktig måte, reduserer du faren for brann hjemme, i avfallsbeholdere, i renovasjonsbilene eller på gjenvinningsanleggene. Her er våre råd for hvordan du skal gjøre det.

Slik oppbevarer du brukte batterier

Det er alltid noe restenergi igjen i brukte batterier. Teip derfor polene for å unngå kortslutning, og finn en branntrygg beholder du kan oppbevare dem i. Det kan for eksempel være et stort syltetøyglass med lokk. Da reduseres risikoen for at batteriene kortslutter i kontakt med hverandre eller med metaller.

En gnist er nok til å starte en brann.

Du kan benytte rød boksen for å levere batteriene, men du kan også levere til våre gjenvinningsstasjoner, eller til dagligvarebutikker eller andre butikker som selger tilsvarende batterier.

Det er viktig at batterier sorteres og leveres på riktig måte.

Bruk den røde boksen du har fått utlevert aktivt til å levere maling, lim og lakk, spraybokser, plantevern- og ugressmidler, oljerester, batterier m.m. Ofte er produkter som blir farlig avfall merket med faresymboler. Også små elektroniske produkter som mobiltelefoner, strykejern og hårfønere kan legges i rødboksen. Boksen hentes to ganger i året.

Hopp rett ned til innholdet