Hjemme

kollage_kastehvor

HJEMME

Papp/papir/drikkekartong:   
I denne fraksjonen legger du aviser, tidsskrift, papp, reklame, drikkekartong m.m. Drikkekartonger må stables oppi hverandre til en «kartongkubbe». Kartongkubbene skal legges i en bærepose som knytes igjen og plasseres i sekken for papiravfall. Dette skal ikke med: innbundne bøker, vått papir, svært tilgriset papir eller tørkepapir.

Matavfall (våtorganisk avfall):
I denne fraksjonen går alt organisk avfall som er lett nedbrytbart. Dette er avfall som fruktskall, matrester, mindre bein, eggeskall, kaffefilter med grut, m.m.
Dette skal ikke med: papp og papir, tørkepapir, bleier og bind.

Plastemballasje: 

I denne fraksjonen går myk plastemballasje som bæreposer, plastfolie og annen innpakningsplast, samt tomme begere, flasker, kanner og brett. Skitten emballasje skylles i kaldt vann. Plastemballasjen legges i den blanke sekken. Sekken knytes igjen og settes frem til avfallsdunkene etter kjøreruter forklart på renovasjonskalenderen.
Dette skal ikke med: Isopor, plast som ikke er emballasje som plastleker, takrenner og tannbørster. Svært tilgriset plastemballasje.

Farlig avfall og småelektronikk:
Alle abonnentene har fått utdelt en ”rødboks” til oppsamling av farlig avfall som maling, lim og lakk, spraybokser, plantevern- og ugressmidler, oljerester, batterier m.m. Ofte er produkter som blir farlig avfall merket med faresymboler. Også små elektroniske produkter som mobiltelefoner, strykejern og hårfønere kan legges i rødboksen. Boksen hentes to ganger i året.
Dette skal ikke med: Tom og ren emballasje for farlig avfall leveres som metall, plast eller restavfall.

Restavfall:
Avfall som ikke kan sorteres ut i noen av de andre fraksjonene som beskrevet over, og som ikke kan leveres på returpunkt eller gjenvinningsstasjon, er restavfall.

Se kommunenes tømmekalendere for mer infomasjon om henteordningen i din kommune

Webside utviklet av Serit Itum Notodden AS